Anja Đurinović rođena je 20. ožujka 1990. godine u Zagrebu. U svoju prvu školu kreće 1997. godine. Radilo se o OŠ Bartola Kašića. Nakon toga je uslijedila II.gimnazija, a paralelno s tim osnovna i srednja Škola suvremenog plesa Ane Maletić. 2009.g. upisuje Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, 2012.g. završava dodiplomski studij glume i odmah upisuje diplomski studij koji završava u lipnju 2014.g. U ansambl Gradskog dramskog kazalista Gavella ulazi 1. srpnja 2015. Uz glumu se još uvijek aktivno bavi suvremenim plesom, te edukacijom vezanim uz ples na radionicama različitih profila. Autorica je scenskog pokreta u predstavi Višnjik

A.P. Čehova u HNK Zagreb, premijerno izvedenoj 10.svibnja 2013.

Od profesionalnih projekata nastupala je u nekoliko plesnih predstava :

Plastika Katje Šimunić (DDT, 2006.g.),

Urban ballet Marthe Carter ( 24. Tjedan suvremenog plesa, 2007.g.)

Autoportreti Katarine Đurđević (PULS, 2008.g)

1 + 1 je više od 2, plesna monodrama u koreografiji Adrijane Barbarić – Pevek koja je premjerno izvedena na Platformi mladih koreografa 2012.godine.

Igrala /igra u kazališnim predstavama:

Mrtve duše N.V. Gogolja u režiji D. Ferenčine, Satirično kazalište Kerempuh

Život je san u režiji Ivice Šimića, originalan tekst Calderona de la Barce dramatizirao Darko Lukić, Kazalište Mala scena

Banket u Blitvi M. Krleže u režiji Mladena Vukića, Aplauz Teatar

Tartuffe J.B.Moliera, u režiji Krešimira Dolenčića- Akademija dramskih umjetnosti Zagreb i Kazalište Kerempuh

Priča o Tupsonima ili zašto treba učiti i Priča o Bljaksonima ili zašto treba dobro jesti, autorstvo i režija Hrvoje Zalar – Kazalište Prijatelj

Cvilidreta braće Grimm po dramatizaciji Valentine Galijatović u režiji Paola Tišljarića – Dječje kazalište Dubrava

Petar Pan J.M.Barrie/Ivor Martinić u režiji Roberta Waltla- Zagrebačko kazalište mladih

Kolovoz u okrugu Osage Tracy Lettsa u režiji Slađane Kilibarde; Umišljeni bolesnik J.B.Moliera u režiji Krešimira Dolenčića; Tri sestre A.P. Čehova u režiji Slobodana Unkovskog – Gradsko dramsko kazalište Gavella.

Nesporazum A. Camusa u režiji Paola Tišljarića- ADU Zagreb,GDK Gavella i umjetnička organizacija Thearte

Zagorka u režiji Ivice Boban, HNK Zagreb

Od iskustva na televiziji tu su epizodne uloge u seriji Stipe u gostima i Crno-bijeli svijet i glavna uloga u filmu Piđama party (srednji metar) za Dječji program HRT-a.

Snimila nekoliko radiodrama, sve u režiji Katje Šimunić : Gemma Camoli, Partitura za svetkovinu ruža, Male žene, Odrastanje Jo March, Plesna bilježnica, Spomenari i spomeni, Spirita Dejana Šoraka : Tajna zelenih Maski.

Radila na puno studentskih kazališnih predstava na Akademiji dramskih umjetnosti i snimila nekoliko studentskih filmskih vježbi i dva diplomska filma, te dva kratka filma za Plan9 produkciju. Od iskustva u reklamama: sp. uloga za National Geografic i gl.ženska uloga u reklami za Iskon.

Voditeljica dječjih emisija Mali znanstvenici i Mali detektivi na Dječjem programu RTL Kockica.

1.7. 2015.postala je stalni član ansambla Gradskog dramskog kazališta Gavella (predstave: Umišljeni bolesnik, Malena, Filumena Marturano, Price iz Becke šume)

NAGRADE I PRIZNANJA:

Za ulogu Irine u predstavi Tri sestre Anja Đurinović je na „Festivalu bez prevoda“ u Užicama 2014.g. dobila nagradu publike (neslužbena nagrada festivala koja se dodjeljuje glasanjem preko njihovog bloga) za najbolju mladu glumicu.

Diplomski ispit iz glume Tartuffe J.B.P.Moliera, pod mentorstvom Krešimira Dolenčića, nastavio je igrati u Kazalištu Vidra kao dio repertoara. Na „Danima satire“ u Satiričnom kazalištu Kerempuh glumci su osvojili nagradu za kolektivnu igru, te je predstava odigrana na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu

Na Drubrovackim ljetnim igrama 2016. igrala je ulogu Desdemone u predstavi "Othello" W. Shakespearea u režiji Ivice Boban i za tu ulogu nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji "izuzetna glumačka ostvarenja do 28 godina"