Selma Mehić rođena je 12. rujna 1990. godine u Osijeku. Magistrirala je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku na kazališnom odsjeku, smjer gluma i lutkarstvo. Osim formalnog obrazovanja stečenog na Akademiji, pohađa niz radionica i festivala usmjerenih na razne plesne stilove, glumu, fizički teatar u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovala je u različitim glumačkim, lutkarskim i plesnim predstavama i projektima te ispitnim produkcijama od kojih valja istaknuti završni ispit iz glume Hasanaginica (M. Ogrizović, mentor prof. B. Stjepanović)i diplomski ispit iz govora Idiotu (F. M. Dostojevski, mentor prof. V. Ramljak).

Od lutkarskih ispita treba spomenuti: I drvo ima srce (završni ispit Ivone Kundert), Čarobnjak iz Oza (završni ispit Matee Grabić, a kasnije predstava Gradskog kazališta Zorin Dom u Karlovcu), i Kabanica (diplomska predstava iz lutkarstva pod mentorstvom Maje Lučić i u režiji Tamare Kučinović). Predstave su imale izvedbe na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF u Zagrebu, a posljednje dvije i na međunarodnom festivalu Poletni Lutkovni Pristan u Mariboru. Svoju solo koreografsku minijaturu Duh plesa nema boje nastalu na kolegiju Ritual i ples pod mentorstvom prof. art. Maje Đurinović izvodi na otvorenju Međunarodnog festivala kazališnih akademija Dioniz u Đakovu, na Modern Silence Film Festivalu u Osijeku, na manifestaciji Panonski put umjetnosti u Baranji, te povodom predstavljanja Odsjeka za kazališnu umjetnost Umjetničke Akademije u Osijeku na Filozofskom fakultetu u Osijeku i na KaOS-u u Zagrebu.

Upravo sa radovima Idiotu i Duh plesa nema boje gostuje na izložbi Foto Tonka: tajne ateliera društvene kroničarke u Galeriji Klovićevi Dvori u Zagrebu.

Tijekom školovanja bila je demonstratorica na kolegijima glume (Gluma 6: karakteri, prof. B. Stjepanović) i pokreta (Pokret 1: rad na tijelu, Pokret 2: rad s partnerom i rekvizitima, prof. art. M. Đurinović). Na Internet portalu www.plesnascena.hr objavljeni su joj članci Sedam vjerovanja u kretanje i intervju Pokret i značenje, te članakIzložba rasplesanih eksponata na online časopisu Artos.

Kao diplomski ispit iz glume u prosincu 2014. izvodi Krležinu Salomu/Rekvijem za mladog umjetnika, na kojemu radi godinu dana ispreplićući glumačko, plesno i pisano istraživanje te teme. Ispitna predstava nastala je pod mentorstvom izv. prof. art. Maje Đurinović, a osim ispitne doživjela je izvedbu na S.O.S sceni na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku, zagrebačke izvedbe na manifestaciji Niko me neće (povodom obljetnice Krležine smrti), na sceni Amadeo (2. Međunarodni festival akademija dramskih umjetnosti) i na Krležinom Gvozdu (4. Festival Miroslav Krleža), te na FIUK-u u Koprivnici.

Primila je nagradu Lions cluba u Osijeku za najbolju studenticu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku za 2014. godinu.

Posljednje predstave koje je radila su Ti loviš! u režiji Lidije Helajz (Hrvatski dom u Vukovaru), Priča o bljaksonima (ili zašto treba dobro jesti) u režiji Hrvoja Zalara (Kazalište Prijatelj), te Snjeguljica i sedam patuljaka u režiji Majkla Mikolića (Teatar Naranča).

Zaposlena je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku na mjestu asistenta na kolegiju Scenski pokret.